Kávéfőző vízszűrő

A kávé, és a kávé fogyasztás mára társadalmunk egyik összetartó eleme lett. Amellett, hogy ez a koffeintartalmú ital sokaknak elengedhetetlen ahhoz, hogy jól teljesítsenek egy kemény munkanapon, a kávézás sokszor egyet jelent egy jó programmal, egy kellemes beszélgetéssel, vagy egy tárgyalással. Mivel nem csak a kávéházakban, kávézókban, de otthonunkban és munkahelyünkön is sokszor profi gépek vannak, így érdemes tisztában lennünk működésükkel, igényeikkel ahhoz, hogy sokáig, és jól működhessenek, illetve, hogy hiba esetén tudjuk, mit kell tennünk.

Saeco kávéfőző

A kávéfőzők legnagyobb ellensége a vízkő, amely a kemény víz miatt rakódik le háztartási gépeink belsejében, ezzel egy idő múltán nagy károkat okozva. A komolyabb kávéfőzőkben már találhatunk rendes víztisztító berendezéseket, amelyeknek elsődleges céljuk, hogy ezt a lerakódást megakadályozzák. A vízszűrő ebben a rendszerben található, és a közép,- és felső kategóriás gépekben jól is végzi a munkáját, azonban mint minden, ez sem örök életű. A vízszűrő csak akkor funkcionál tökéletesen, ha legalább fél évente cserélve van, hiszen az állandó cirkuláció következtében egy idő után ez is tönkremegy.

Kávéfőző vízszűrő

Persze, legyinthetünk a dologra, mondhatjuk, hogy lényegtelen az egész, de tény, hogy ha egyszer a vízkő következtében tönkre megy a kávéfőző központi egysége, akkor annak javíttatása majdnem többe kerül, mint maga a kávéfőző, ez pedig már nem tréfadolog, főleg azt nézve, hogy hiába cseréltettük ki a központi egységet, a többi alkatrész még mindig tönkremehet az addig összegyűlt vízkő miatt.

Érdemesebb tehát pár havonta ezt a csekély összeget vízszűrőre költeni, s ezzel garantálni a gép kiváló működését, mint később rengeteget fizetni egy – lássuk be -, buta dolog miatt.