Robotporszívó választás tényezői

A mindennapost teendők között a takarítás a legidőigényesebb és a legfárasztóbb feladat. Főleg, ha család mellett kell vezetni a háztartást. Szerencsére modern segítséget igénye tudunk venni, hála az újításoknak és a folyton újuló háztartási gépeknek. Ott van például a szárítógép, mosogatógép és természetesen a robotporszívó.

Robotporszívó választás

Drágább készülék már felmosni is képes, így átvállalva a munka nagy részét. Szuper segítség ez akkor is, ha háziállataink vannak, mivel van olyan eszköz, ami direkt szőrre specializálódott. Az árban elég nagy különbségek vannak, ugyanis van 10-20ezer forintért is kis tudású gép, egészen a 100 vagy több százezer forintos gépekig.

A választást természetesen a pénztárcánk befolyásolja, azonban érdemes befektetni az árába, mert visszakapjuk azt idő és nyugalom formájában, amit majd ad nekünk.

Érdemes a takarítandó ingatlan elosztása, berendezése és elhelyezkedése szerint megválasztani a készüléket. A tényezőket figyelembe véve, mint van-e sok szőnyeg, küszöb, sok bútor, esetleg aszta, székláb az útban. Van-e háziállat, gyerek. Mindez azért fontos, mert nem ugyanaz a tudású gép lesz jó a különböző igényekhez.

Működésben is van különbség, hiszen az olcsó porszívó nem rendelkezik semmilyen navigációval, míg a drágábbak igen. Ez lehet előre beállított program szerint, vagy kamerás, lézeres érzékelő szenzorok segítségével. Az ilyen technológia elég komoly, így ez méltán megérdemli a robot nevet, gyengébb mechanikájú társaihoz viszonyítva.

Robotporszívó navigáció