A taxizás lényege

A taxizás egyre nagyobb hírnévnek örvend, egyre többen használják. Lehet ennek az az oka, hogy a tömegközlekedés nagyon lassú és sok esetben rendkívül koszos. Az biztos, hogy a taxi autók rendszeresen takarítva vannak, tiszták és kellemes hangulatúak. A sofőr kedves, lehet vele beszélgetni is, de ha erre nincs igény, akkor diszkréten figyelembe veszi a kérést. Sokan a munkát is előveszik és telefonálnak vagy számítógépen dolgoznak.

A taxizás lényege

Taxi rendeléskor egy központi számot kell hívni, a kiválasztott társaságét. Adatfelvétel után választani kell, hogy milyen igényeknek megfelelő járművet szeretnénk. Lehet kérni nagyobb autót több fős társaságoknak, vagy rakodó terűt nagy tárgyak szállításához. Külön kell jelezni azt is, ha kisállattal vennénk igénybe a szolgáltatást, illetve ha gyerekek is utaznának. Különböző ugyanis a sofőrök „szakosodása”, számít ebben, hogy milyen járművel rendelkezik, és milyen dolgokat enged meg. Annyi biztos, hogy szinte bármilyen igény esetén akadni fog megfelelő sofőr és autó.

A taxis szakma nem olcsó mulatság, külön le kell vizsgáztatni ehhez egy megfelelő paraméterekkel rendelkező autót, el kell végezni egy tanfolyamot. 21. életévet be kell tölteni és 2 éve érvényes jogosítvány szükséges. Kell hozzá orvosi alkalmassági engedély két fajtája is. Maga a szakma monoton, ülőmunka, jól kell tudni kommunikálni és kezelni az embereket. Az adott megyében vezethet csak a sofőr, ahol megszerezte a vezetői engedélyt. Ki kell váltani a vállalkozói engedélyt is, ezért mindennek fényében vágjon bele valaki a szakmába. Mellette szól, hogy nyugalmas és nem megterhelő munka, nagyrészt lazább időbeosztással. Sajnos a bér függ a vállalt órák számától.