Robotporszívó alkatrészek széles választéka

Mondhatjuk, hogy szinte minden háztartásban van porszívó, egyre több helyen pedig robotporszívó. Magától adódik a tény, hogy a használati tárgyak el tudnak és gyakran el is szoktak romlani, ami abból a szempontból jó hír, hogy robotporszívó alkatrészekkel orvosolható a probléma.

Robotporszívó alkatrészek

Ezek a kis gépek úgy vannak kitalálva, hogy ha leáll a gép és nem működik rendesen vagy egyáltalán, akkor valamelyik résszel lesz a probléma. Nem kell ilyenkor azonnal a kukába dobni és újat vásárolni, hiszen akár csak egy takarítás, vagy egy kefe csere, vagy gombok, kábelek, görgők és modulok szervizelése lesz a feladat.

Azt fontos tudni, hogy főképpen a robotporszívók esetében, hosszú hónapokkal, akár évekkel ki lehet tolni az élettartamát a gépnek, ha ezeket a tanácsokat betartjuk:

  • rendszeresen takarítani kell mind a külsejét, mind pedig a belsejét (akár pár naponta át lehet törölni nagyjából, már az is sokat segít rajta)
  • a porgyűjtő tartályt rendszeresen üríteni kell
  • a kefékre felgabalyodott szennyeződéseket, szőrt, hajat is el kell távolítani
  • amennyiben deformálódtak a kefék, azokat vissza kell állítani, vagy cserélni
  • amikor előreláthatólag több napig nem lesz használatban a gép, akkor kitisztítva el kell tenni, kiszedve az akkumulátort

Ha ezeket betartjuk, akkor jelentősen növekedni fog a hatékonyság, illetve tovább fog tudni szolgálni minket. Arról nem is beszélve, hogy ha felgyülemlik a szennyeződés, akkor a gép leáll.

Amikor egy alkatrész elromlik, elsődlegesen meg kell bizonyosodni róla, hogy melyikkel van gond. Természetesen csak óvatosan, szét kell szerelni úgy, hogy garanciális maradjon. Áttekintve láthatóvá válik a probléma, majd aszerint kell új alkatrészt vásárolni hozzá. Ezt legkönnyebben online ejthetjük meg.